Selamat ulangtahun si comot Hud2!

17:09 puteri jalanan a.k.a annur 48 Comments


Selamat sejahtera kepada semua pembaca selendang kuning...harap2 semua sihat belaka...

Hmm...hari ini 16/9/2012 merupakan sambutan Hari Malaysia, dan mungkin ramai diantara pembaca setia selendang kuning tak tahu,bahawa hari ini juga sebenarnya hari ulang tahun blog lama annur,http://9111tanyasamaituhudhud.blogspot.com/...kira da setahun blog comot hud2 berada di alam maya...dan selama setahun ni terlalu banyak yang terjadi di dalam blog kesayangan annur dan d.hada...suka duka tangis ketawa semuanya cukup...pujian dan caci maki semua da jadi asam garam dalam dunia blog...tapi selagi terdaya,berbekalkan sokongan dan dorongan kalian semua,kami masih tegak berdiri di alam maya ini...ribuan terima kasih annur ucapkan kepada semua pembaca blog comot hud2 dulu,dan juga yang masih setia mengikuti perkembangan kami di selendang kuning...semoga persahabatan yang terjalin akan kekal selama2nya...mohon doa dari anda semua...

Selamat menyambut Hari Malaysia!

sumber gambar: blog.rodoo.com

cintaku pada diri,
cintaku pada sendiri,
ku kalam kata dalam kiri,
kanan jua pujaan hati.

kusayang diri,
kusayang sendiri,
kutoleh kiri sepenuh hati,
rupanya kanan cerminan diri.

kukasih diri,
kukasih sendiri,
puas kukorban kejalan kiri,
tiada kusangka kanan jualah yang sejati.

kupandang diri,
kupandang sendiri,
kupetik bintang barat nan kiri,
rupanya timurlah jualah penunjuk diri.

aku termenung mencari diri,
mencari diri dalam sendiri,
niat dihati kekiri mencurah bakti,
rupanya kanan jua selalu dihati.

aku dustakan diri,
dusta dalam gelapnya sendiri,
kusangka kiri jalan sejati,
rupanya kanan lebih hakiki.

jauh kesana kubawa diri,
jauh mencari diri sendiri,
aku berjalan dilembah kiri,
rupanya kanan asal diberi.  


Semoga negara tercinta ini akan terus kekal aman damai dan bahagia...dengarkan lagu Bahtera Merdeka,annur dedikasikan buat semua pembaca setia blog comot hud2 dan selendang kuning...

peace...:)

"Duhai ibu pertiwi,
Putera puteri datang sujud bakti,
Ingin menunaikan,ingin menunaikan,
sumpah dan janji..."
     -Bahtera Merdeka;Aishah-







You Might Also Like

48 comments:

su suraya said...

selamat ulang tahun..:)

tq cik suraya...:)

feez said...

Untuk rumah gelap hud-hud itu
Ku tak mahu sambut ulang tahunnya
Kerana ada hantu, makan nyawa
Rumah itu sudah kubakar lebur
Alamatnya pun sudah kulupa
Biarlah jadi sejarah yang tak perlu dikenang
Bila dikenang menjadi mimpi ngeri untuk semua
Kejamkah ayatku?
Biar kukejam dalam ayat tapi tidak perbuatan.
Anggaplah penghijrahan ke rumah baru ini sebagai lembaran baru.

Untuk malaysia,
Selamat hari jadi ke-16
Aku merindui airmu, makananmu, udaramu, tanahmu dan warna-warninya.

feez said...

Harijadi ke-16, hehe mudanya malaysia.

Salah. Malaysia sudah matang, 16 itu tarikh hari jadinya

Bukan umurnya.

kepompong said...

Feez mamai ya kat sana. Mcm mana keadaan di sini. Harap2 semuanya ok. Annur di sini...oppss...asyik tersasul lak..kami di sini sentiasa sabar menanti kepulangan feez

-kepompong yg penat beraya hr ni-

Selamat hari Malaysia dan juga happy birthday to that blog ^^

Ye selamat ulagtahun setahun (belum ulang lagi tahunnya) huhuhu... blog sicomot hud2 si puteri degil annur...

buat feez selamat bertugas semoga selamat kembali ke Tanah Malaysia...hehehe...

buat kepompong...hari ni lastday beraya...esok dah zulkaedah...bulan depan siap nak raya korban pulak...hahaha...raya lagi kita.

buat semua rakyat Malaysia... selamat hari Malaysia bumi bertuah, tanah air tercinta...

feez said...

Kepompong kenapa asik kenakanku dgn annur?

Kamu sakit ya.

Sebenarnya ku jatuh cinta dengan kepompong.

Haa biar kamu rasakan.

hahaha...padan muka kamu kepompong...

Everythings,thanx datang singgah...:)

Ab,tq...tapi nnt datang umah bwk bunga teratai tau...haha

Bunga teratai dlm taman bertuahku bersedia nak bersalin...hehehe...
mulai mlm ni sdg stanby menungu kelahiran kuntum ke5...

tahniah buat kepompong sbb ada yg sudah jatuh cintan dgnmu...huhuhu.

haha,Ab tahniah...dapat kuntum baru lagila ye...bestnyer...

kepompong,tahniah juga ada yg cintakan kamu..kahkahkah...

Ye terima kasih...belum tau lagi kuntum bunga atau kumbang emas.... hehehe... best memang best...

Ab,maknanya? kalau kumbang emas maksud bunga tu rosak ke?

maksudnya, jika kumbang emas lahir maka bunga tak lahir... ;) bahasa kiasan.....

ooo,annur da agak daaa...sedihnyer...takpe2,annur doakan kuntum bunga yg lahir...amin...

Aminnn... kalau kuntum bunga yg lahir... ianya si bunga Naga... kumbang atau bunga baik belaka... saya suka kedua2nya...

Ab,annur nak tanya bole tak,kalau si bunga naga tu maksudnya apa pulak?tak fahamla...

Sempena tahun naga (2012), so lahir bunga naga lah.... hehehe....

wahhh...annur lahir tahun naga tau...bestnyer bunga pun ada nama...bila nak bg nama bunga utk annur ni...bg nama,bunga puteri comel...hehe...bole tak wahai Ab?

yup...puteri annur si bunga teratai...lahir tahun 88 ye?? kita sama lahir tahun naga....hehehe...

bunga teratai ada kaitan dgn naga tau??

aah,annur lahir tahun 88...eh?ada kaitan dgn naga?ohhh,annur tau...naga tasik chini ek?

bukan dgn naga tasik chini je, tp kaitan dgn semua naga yg suka berenang dan berendam.... setiap tempat berair tawar yg pernah naga tinggal atau singgah akan ada teratai(merah muda) tumbuh... sbb....nak tau sbbnya???

nak2!bgtaula Ab...

sbb benih bunga teratai ada pada sisik2 naga jd setiap kali ia merenang atau merendam kat sungai, tasik, kolam atau kat mana2 kws air tawar benih bunga teratai gugur dari sisik2nya....tau tak naga asal dari mana?

wahhh,Ab bestnye tau semua ni...lagi2?citela banyak2,annur suka sgt pasal teratai,pasal naga...teruja sgt...

naga asal dari mana?

Annur pernah tgk naga? 'Chiness Dragon@Naga Air' naga ada 7 jenis semuanya.... naga mcm haiwan2 lain juga...bukan mitos...
tp naga sgt pemalu...mcm kepompong hehehe... kepompong dah tido ye...huhuhu... naga asalnya tinggal kat satu tempat yg sgt luas berair tawar dan sgt banyak pokok teratai pink tumbuh kat situ....

serius tmpat annur blaja banyak bunga teratai kata tasiknya...sweet sgt...pagi2 pegi kelas tgok dia kembang...ramai2 dorang semua ceria je...jadi naga tu hidup lagi ye?annur teringin nak duduk blakang naga...pastu naga bawak annur terbang tinggi tgok dunia...mesti best...

nape naga pemalu wahai Ab?

dah 3 pg... naga pun tido juga apatah lagi org mcm kita...rasa nak tido...tp tak ngantuk lagi... bunga atau kumbang pun tak lahir lagi...huhuhu....

yeke...oklah,Ab g la tdo...annur harap yg tumbuh nnt kuntum bunga...mesti cantik...bunga teratai mmg cantik...lagi2 yg warna merah jambu...so sweet...

okla,cow cin cau...

Kisah naga ni rahsia sebenarnya... malu lah nak cite byk2... satu soalan utk jwb mengapa naga pemalu.... dalam sejarah dunia ni siapakah manusia yg paling pemalu??? sape tau....hehehe..

emmm...sape ek...bgtaula Ab...please...hehe

cuba annur cari dan fikir2kan... esok bagi tau jawapannya...hehehe...

kutahu asal usulmu....

ingat lagi lirik lagu ulek mayang...
puteri annur mesti ingat kn?...
puteri degil yg bijak...
puteri si bunga teratai... huhuhu..

ok! mlm ni sebelum tdo annur fikir ek...best gak teka teki ni...hehe...

tata Ab...tq!

cik.belog said...

selamat ulangtahun kak annur dan blog akk :) dah besar dah blog akak ni eh? hehe semoga pahit, manis , masam dan semuanya yg akak dpt semasa ber'blogging' ni dapat mematangkan akak :)

kepompong said...

:O

-kepompong pemalu yg speechless.....-

PENGORBANAN

Hujan gerimis berbunyi guruh
Merak sakti jangan dipanah;
Patah sayap bertongkat paruh
Tidakkan tersungkur di atas tanah.

Sayang berangan tidak berbuah
Putiknya gugur jatuh di selat;
Bumi Malaysia bumi bertuah
Digengam dijajah tetap berdaulat.

Gemala sakti tautnya suasa
Milik pusaka raja Betawi;
Pemuda gagah harapan bangsa
Pemudi santun tonggak pertiwi.

Kuntum melati harum disemat
Hanyut kelopak ke Tasik Chini;
Tanah digenggam sumpah keramat
Darah terakhir tetap di bumi.

Titis embun di Inderaloka
Jatuh berkilau di sayap kenari;
Biar putih tulang selangka
Korban suci tetap diberi.

Cenderawasih penghias alam
Hinggap seekor memagut pulut;
Janji diikat kata disulam
Bukan sekadar manis di mulut.

Petikan sajak dikarang oleh:
LILY HASLINDA NASIR

lisa,tq dear...ala blog akak baru setahun je,hehe...itupun da xleh access,jadi tinggal kenangan je...hmm...

kepompong,padan muka.haha

Ab,so sweet...alamak,lupa nak fikir jawapan teka teki semalam...hehe,nnt annur fikir ek.haha

kepompong said...

AB...manusia plg pemalu ialah kepompong lah....hahaha

Oooo feez...pndai nk cintan cintun ya. Dh dpt teka ke kepompong ni tuan @ puan, encik @ cik, teruna @ dara, makcik @ pakcik, atuk @ nenek....hahaha

Annur...mukaku sepadan dgn namanya...so kiranya padan la mukaku....hehe

Inchek wangsa.. Msh berhibernasi. Ada jmpa naga encik AB tak?

-kepompong yg suka cerita naga jg-

wahai kepompong yg perasan,keluarlah dikau dari kepompong itu...ting!!!

-annur puteri sihir- =p

apa yg duk berdiam dlm kepompong tu lah yg sgt pemalu...hehehe...

naga agaknya yg berdiam dlm kepompong tu...huhuhu

siap sedia annur naga dah nak keluar...

walaupun dh lambat, nk wish gak selamat hari malaysia =)

Ab,haha...uuuu,takutnye annur...

cik sephia,tq dear...

Doa annur dimakbulkan....
alhamdulillah, kumtuman bunga naga yg mewangi telah lahir kat taman Ab... lahir pada jam 3pagi 19/9 tahun naga 2012...

ps: doa perempuan cepat Allah ta'ala makbulkan...

wah Ab...bestnyer...kalau tak keberatan teringin sgt annur tgok gmbarnya...mesti cantik...sgt...

boleh apa salahnya... nanti ab upload kat fb...

Met ultah

wahhh,en sarawak,ajarla sikit,ape maksudnye tuuu...hehe