Tuhan,makbulkanlah...turunkan malam jadi dayangku...

22:22 puteri jalanan a.k.a annur 36 Comments

sumber gambar: core-strenght.net

malam,bawaku terbang kesana...
aku ingin berehat dari kesibukan dunia...
aku letih mengikut arus mereka...

malam,hamparkan aku keawan sana...
disana letaknya kekasihku sang langit...
dia selalu mengajakku sepi...
bersama nikmati indahnya dunia bayang-bayang...

malam,carikan dia...
katakan padanya aku mahu berteman dengannya...
mengusap tangisan sunyinya...
memegang bahunya sambil bertentang mata...
aku mahu berikan dia semangatku...
dia harus terus hidup...
kerana kami belum bertemu...

malam,aku kirimkan anginmu untuknya...
bawalah senyuman ini padanya...
semoga dia menyambut dengan mesra kehadiranmu...
tiada aku bukan bermakna aku ini ilusi fantasi buta...

malam,dengan kegelapanmu...
aku seru dia disetiap aliran gelapmu...
aku seru dia disetiap kelammu...
aku seru dia disegenap rinduku...

malam,dimanapun dia,bersama siapapun dia...
tolong selimuti dia dengan damaimu...
dia suka damai...
sinari dia dengan bintangmu...
dia suka bintang dalam gelap...
aku teka saja...
terlalu banyak aku berteka...
sudahla...cukup sampai sini aku berbicara...
tentang aku,dia dan malam....

malam,pesanan terakhir kali ini...
aku mahu tidur,kirimkan mimpi indah untukku...
untuk dia juga...
siapa dia?
entah...
aku cuma yakin dia wujud...
harapnya dia wujud...

Tuhan,makbulkanlah...
jadikan malam dayang suruhanku...

sumber gambar: web.ncf.ca

You Might Also Like

36 comments:

mungkin bukan malam ini tetapi malam sentiasa ada hari-hari ...sabar yer..hehe

Ls,

ya,mungkin bukan malam ini,malam ini sombong,aku tak mahu dia jadi dayangku...semoga ada malam2 lain yg sudi...

lagipun,aku benci malam sombong ini,aku mahu tidur dari menghadap malam ini...

fifie said...

Malam pun ada tika kita tak sempat nak berimpian nak mengulit lena. hehe.

fie,terharu annur...tak sangka fie pun jiwang orangnya....haha

gila manusia said...

tak wujud pun malam pelik tu.huhu

dhada! jgn kaco...ini post utk si jiwang2 saja...kahkahkah...kamu mana faham makna 'malam...'

bila sebut malam je,kamu cuma tau tdo...kehkehkeh...

gila manusia said...

aku belum keluarkan lagi jiwa seni
jangan sampai keluar..

Malam....teringat kisah Cinta Laila n Majnun...

Anonymous said...

malam jumaat jua yang dinanti wahai tuan puteri

-xie-

princess leia said...

Marilah malam
Temankan sepi ini
Alam terbentang luas
Pandanglah bintang..tataplah bintang

Ingin ku katakan..mengapa tiada yg sudi bertamu?

Lalu ku ucapkan saja..Selamat Malam Semua
Biarlah aku mencari remang malam..



wangsa said...

dh, sorry arr...

u chantek

bole ka u kasi nama u lagi chantek macam u....u tukar jadi Puteri Gunung instead of gila manusia

dh, kata2 itu arr..satu doa lor....

dh, u jangan marah wa....
wa tanya saja maa...

Puteri Gunung itu lagi chantek maa..

sorry arr...puteri gunung bermata jeli

Testing...

Ala..tu nama emergency time email lama kena block..

btw, Tuhan tu tahu.Kata di mulut , di hati tetap yang utama.

nu profile pics

wangsa said...

mekacih ye puan puteli gunung mata jeli arrr....

wow...nu profile to berlapis2 gambornye.....hhmmm

u suka singa ke...??

xie,mlm jumaat?hehe...mlm yg selalu membawa sesuatu...

Ab,aah,ni mmg puisi jiwang,sape ntah yg karang tuuu...haha

Wangsa,gmbor yg itu tak cantik ke...gmbor yg baru ni mcm ape je dh oiii...

dh,jg diri...buatla keputusan terbaik...kami semua mendoakan kesejahteraan anda...

buat annur si Puteri jalanan : Puisi jiwang ada makna tu....huhuhu

Puteri gunung...diam lebih baik drp berkata2...tp kadang2 berkata2 lebih baik drp berdiam...perlu bijak untuk buat keputusan yg terbaik...
kalau dah buntu kena selalu solat istiqarah...sebaik2nya hari2 solat istiqarah...2 rakaat je...mudah je...hehehe

kepompong said...

Rindu.....2,3 bln lg ku jenguk ke sini lg ya. Sementara itu kenang daku dlm doamu...kata feez kpd annur...opss...kata kepompong kpd annur.


-kepompong yg akan hilang buat seketika-

To Kepompong..

Nanti dah jadi rama-rama jgn lupa dtg ini ye kepompong..

D. Hada

kalau kepompong dah jd rama2....mesti rama2 cari bunga je...takkan nak cari daun lagi...huhuhuhu..

note : kat teratak annur ni daunnya byk yg dah kering kekuningan...

ps : so lepas ni puteri annur kena hias terataknya dgn beraneka mcm bunga-bungaan yg harum semerbak...hahaha

Fel said...

Aku suka ini. Serius.

Amsa said...

slm annur & smua
semoga berbahagia hendaknya

annur pi mana ya...dah 3 hari menyepi...

salam semua,annur bz sgt kblkgn ni...ada byk homework...huhu

korang semua jg diri ek...bila annur free kt borak2 lagi kt ruang komen...:)

Annur demam.tak pegi kelas..

Puteri annur sedang diselimuti sang malam....
...atau...
Puteri jalanan sedang berjalan2 ditengah malam...

Kesian annur...en wangsa tak nak tolong annur siapkan homework ke?

kalau annur deman...Puteri gunung lah gantikan annur gi kelas...hahaha...

Ps : Puteri gunung yg pandai menyamar...

Dean Vicious said...

Aku dia dan malam :)

Aku ingin menulis namun tiada inspirasi,
sedih. Tunggulah jiwa ini benar2 pulih.

kepompong said...

dhada/annur...jom dating...

oppss lupa lak kepompong kena hilangkan diri barang 2,3 bulan dulu baru jenguk ke sini semula...

Ok lah...kepompong hilang dulu ya...*tinggg*

-kepompong yang comelsss-

salam perkenalan wahai Amsa,baru pertama kali komen ya annur kira?selamat membaca! :)

kepompong...lama mendiam...bz betul ye...tapi curi2 tgok,ada pape ke...kahkahkah

dean,teruskan menulis,jika kau kehabisan idea,mendiam juga ubat...ah,hidup kan,mmg selalu begini...:)

Ab,kesian annur ek,en wangsa takmau tolong....hoho

en wangsa pun sibuk agaknya...haha..

annur kan ada malam n lelaki dlm cermin yg boleh tolong...hehehe...

Ab,itu lelaki wujud ka?hohoho...

kepompong said...

"kepompong...lama mendiam...bz betul ye...tapi curi2 tgok,ada pape ke...kahkahkah" ----->> annur cuba serkap jarang ya....hehe

aku rindu kamu sebenarnya... jumpa 2,3 bulan lagi ya. sementara itu kenang daku dalam doamu.

dhada...kepompong tak mungkin jadi rama2.

-kepompong yg super duper bz tahap gaban-

yeahhhh...annur dapat tangkap kepompong...kali ni annur nak masukkan kepompom dalam bekas ujikaji...yeyeh...

Anonymous said...

kepompompom......