Santai : puisi faveret annur...

17:25 puteri jalanan a.k.a annur 7 Comments


salam sejahtera semua..
post kali ni annur nak santai je...time petang2 gini,keje biasa annur adalah layan perasaan,haha...
dan ini adalah puisi faveret annur...dipetik dari filem Ada Apa Dengan Cinta...puisi seorang lelaki bernama Rangga...sesiapa yang pernah tengok filem ni,pasti tahu...oh,annur da tengok cerita ni puluh2 kali...hehe...

puisi ni sangat mendalam, menceritakan kisah kesepian seorang manusia...jadi,harap korang semua enjoy dengan puisi ni...

ku lari ke hutan kemudian menyanyiku,
kulari kepantai kemudian teriakku,
sepi...
sepi dan sendiri aku benci..
aku ingin bingar,
aku mahu dipasar...

bosan aku dengan penat,
dan enyah saja kau pekat...
seperti berjelaga jika ku sendiri...

pecahkan saja gelasnya biar ramai...
biar mengaduh sampai gaduh...
ada malaikat menyulam jaring labah-labah,
belang ditembok keraton putih,

kenapa tak goyangkan saja locengnya biar terdera?

atau...

aku harus lari hutan..belok kepantai?

"bukan tak mahu hidup berteman,
boleh saja jika ada yang sudi memahami caraku berjalan,
bukan kumahu hidup dalam larangan,
tapi fitrahku begini siapa saja yang sudi faham tanpa cacian?"


"sebuah karya dari hati pasti sampai kehati juga..."



You Might Also Like

7 comments:

Assalammualaikum Annur.
Tahun berganti tahun bertambah usia manusia...yg muda ke tua...yg tua ke menanti hari untuk tiada hari....dan sesungguhnya tinggal di penjara bumi ini sgt lah menakutkan andai manusia itu ingat...^^

bittauffeeq Annur. :)

Amar Shah said...

selamat tahun baru annur...
lupa nak wish hehee....
n slamat main tulis-tulis dalam blog hahaha

Macedonia said...

2013 :)

...

Rafiz Rahim said...

senyum :)

Annur duk sorg2 ke? Mana puteri gunung? Lama tak dgr berita...

Annur.
Kita sejiwa.
Gill pun gemarkan puisi ini dan moment yang Annur selitkan itu.
Gill siap download lagi tau :)

selamat pagi semua,pagi ka?haha~

Lynn,wsalam...ya betulla tu,bumi ni ibarat penjara,tapi kalau bole annur nak hias penjara ni dgn bunga2,baru best sikit,hehe...Lynn,bittauffeeq tu apekebenda?huhu,annur ni jahil sikit bab2 agama ni...ajorle sikit,leh kita kongsi2 ilmu,heeee...:)

Amar,selamat tahun baru ni,ya betul tu,selamat conteng2...utk tahun ni annur nak conteng blog ni comot2 biar semua pening...haha~

Macedonia,selamat tahun baru 2013...hmm...:I

sdr Rafiz,ape senyum2?haha...nak jadi Asa Siaga ek? *senyum* :p

Ab,puteri gunung ka?hmm...dia masih berehat atas gunung jaga ayam...hehe...*senyum*

Gill,ek eh...samela kita..annur pun ada download,cerita ni mmg evergreen kan?Gill,bila lah puisi kita2 ni nak masuk filem,hehe...