Santai: makcik, nasi rebus satu!

23:51 puteri jalanan a.k.a annur 6 Comments

sumber gambar: guardian.co.uk


adakala aku begini...
terpaku memandang abstrak indah lukisan ilahi,
sambil bertanya dalam hati kenapa lukisannya seperti ini?

sumber gambar: ayearwithoutmirrors.com

kadangkala aku bertukar seperti ini,
duduk termenung menghadap cermin sambil berfikir tentang diri...

sumber gambar: blog.gettyimages.com

kadang juga aku begini,
duduk didunia putih seorang diri...

sumber gambar: mayhemandmuse.com

diwaktu aku suka belajar dahulu,
beginilah rupaku tenggelam bersama buku-buku...

sumber gambar: chicquero.com
kadang rupaku sejelik ini,
seperti monster yang makan daging manusia setiap hari,
selalunya bila aku begini,
aku adalah sejenis manusia yang suka membincangkan aib manusia lain.

sumber gambar: flickriver.com

tapi selalunya aku begini...
perasan diri ini pari-pari...hahaha

"Aku ini Sang Pengkhayal, pernah suatu masa aku di sebuah gerai nasi kukus, aku katakan dengan yakin...makcik, nasi rebus satu!"

You Might Also Like

6 comments:

hahaha...
cik pari-pari, teh tarik satu!...

...sambil makan nasi rebus di taman bunga... dalam nasi rebus ada ulam Raja... gulai ikan pari... sedap.. :)

note : sekali sekala syok juga berkhayal dgn sang puteri jalanan...

wujud ke nasi rebus?serius...annur baru tau ni...haha...time tu,kawan2 annur kat sebelah terkekek2 ketawa,dahla muka annur yakin sgt time order tu...hampes tul...haha

Saudara2 kita dari bangladesh memang hari2 masak nasi rebus... Ab pun pernah makan nasi rebus mereka... sedap taw... diaorg rebus air sampai mendidih kemudian baru dimasukkan beras yg sudah dibasuh... dalam beberapa minit je nasik akan masak dan boleh dimakan dgn dal banjir...hahaha.. sodap!

Annur boleh cuba kat rumah, kalau nak confirm lagi tanya je abang2 bangladesh cara nak rebus nasi (caawhol)...

Rafiz Rahim said...

Mat salleh kat uk semua masak nasi dgn cara rebus... Diaorg tak basuh pun... Pernah sekali masak pakai periuk nasi, diaorg kata sedap

Amar Shah said...

hehe...miss sang pari-pari terbang di atas awan sambil menari-nari,kalau sudi jatuh seperti mr.bean ke bumi jadi bleh bual2x makan nasi rebus sekali hakakaka...

Ab,haha,baru annur tahu...

sdr Rafiz,batul ke sedap?haha

Amar,amboi gelak tak ingat dunia ye?haha