Puisi malam: haha, berangan lagiii....

22:43 puteri jalanan a.k.a annur 7 Comments

sumber gambar: etsy.com

"aku sememangnya seorang puteri mimpi...jasadku di sana sedang tidur, sedang aku disini adalah mimpinya..."

aku letih.
letih melihat manusia dan berfikir tentang mereka,
aku letih.
letih menjadi diriku yang terlalu banyak berfikir,
aku letih,
letih melihat dunia dan terasa mahu berehat panjang.

dan malam ini sebenarnya aku letih.
fikiranku terlalu letih dan tak tahu mahu menulis apa disini,
alam adalah cerminan diriku,
beginilah aku,
seorang yang mementingkan kesempurnaan,
sedang sempurna bukanlah sifatnya makhluk.

maafkan aku.

maafkan aku wahai alam dan seisinya,
kamu semua adalah kekayaan yang sebenarnya...

sumber gambar: fanpop.com

"beginilah aku...sedang asyik menari dan bermimpi...tiba-tiba putera impianku tersenyum manis sambil melepaskan tangannya dan aku gedebuk jatuh...katanya pentingkan tujuan hidup dulu, asyik berangan sahaja...oh maaf semua, ini semua angan-angan aku sahaja, putera impianku belum sampai lagi...dan dia? oh pasti sangat romantik...haha...berangan lagiii..."

You Might Also Like

7 comments:

Rafiz Rahim said...

:)

November said...

letih memalam?

pesan nabi banyakan berzikir..

Buat solat hajat solat tahajud.. :)
Insya'ALlah segar dik :)

p/s: hanya menyampaikan..

Amar Shah said...

;) impossible is nothing, yang penting yakin pada-Nya...
Lama tidak menghadam puisi dari sahabat annur... :)

Salam buat Annur dan semua....

Annur sdg berangan atau berpuisi???
Berangan jadi Puteri....... Jalan2 cari bunga....?

MayangSari said...

Nampak di maya Annur berangan, di luar juga sama... sampai org cakap pun dia tak dengar...khayal je..

dlm masa yang sama dia sedang merealisasikan angan-angannya...

keep up the good works!

p/s : don't forget your mom ever...

MayangSari said...
This comment has been removed by the author.

salam semua,

eh,ada orang senyumlah!haha

Nov,okey...annur akan banyakkan berzikir...hmmmmmmm...cadangan yg baik.:I

Amar,tima kasih sudi jenguk,annur skrang ni bz dah lama tak g blog kawan2,adoi...wahai kawan2 annur semua,jom kita terjah blog kawan kita yg sorang neh...heheh

Ab,annur mmg tgh berangan,mak slalu marah smpai kena cakap 23 kali...heheh

cik puan mayang,adoi...jgnla bocor rahsia,malula i gni...ececeh..:I