Puisi pagi: Aku sangat tegas soal ini.

08:53 puteri jalanan a.k.a annur 7 Comments

sumber gambar: kirawinter.deviantart.com

"Kad ini semua aku sudah tidak peduli, aku cuma mahu bermimpi...tolong selesaikan semua ini untukku...aku mahu tidur..."

dunia.dunia.dunia.
kali ini aku mahu mengeluh tentang dunia.
wahai dunia,aku nak tidur.
wuuu...teruklah begini.
dunia kata siapkan kerja dulu.
sha la la in the morning...
oh lagu ini memang sedap.
tapi aku mengantuk.
biskut kacang ini memang sedap.
tapi maafkan aku kerana aku memang mengantuk.
oh tolong ini kunyahan terakhir.
walaupun mengantuk makan tetap kena diteruskan.
kerana aku perlu bekerja keras hari ini,
dhada,hakuna matata...hakuna matata...
bersihkan segalanya di tepi pasu itu...ok kakakku?haha
eh sebentar,hakuna matata itu apa?

sumber gambar: fanpop.com

"Aku paling menyampah jika mimpiku diganggu...aku sangat tegas soal ini...siapa ganggu aku akan sumpah jadi biskut kacang ataupun naget ayam."


You Might Also Like

7 comments:

Rafiz Rahim said...

Macam majin buu dalam karton dragon ball.. ubah jadi coklat...

Rafiz Rahim said...

Macamana tak membebel.... cakap pandai... tapi tak pandai nak move on .... dah kena tinggal... terimala hakikat... (hahahha, padan muka).....

jangan suka menyibuk tau.tuhan marah orang menyibuk.kalau tuhan marah nanti masuk neraka.nak ke masuk neraka?annur taknak....

sumpahan yg sangat x zalim..hihi

Rafiz Rahim said...

Hehehe.. annur marah? Kalau marah nanti kena jual..

Rafiz Rahim said...

Kamu indah.... why wasting time for something thatis not your... please move on... dah setahun dah baca blog ni... takkkan masih tak boleh lupakan sidia.... the best way to forget someone is to love a different guy... kalau takder calon, bersabarla...

salam semua,

LS,annur mmg seorg yg xzalim,cewah...

sdr Rafiz,mana ada marah,ahhh takde hal lah!

ni ape kes ni,tekaan kamu salah laaaa...annur dah lama lupakan dia...dah tutup buku dah,ni lain pulak...eceh,gurau je.