Saturday, 10 May 2014

bukan puisi: maafkan aku...

sumber gambar: maati.tv

"sejuta kali aku terjatuh pun, aku tetap akan bangun dan berjalan kembali...walaupun langkahku kelihatan lemah sekali..."

untuk kali ini,
aku tiada kata2,
cuma mahu lekatkan lagu ini disini...

maafkan aku...
sumber gambar: harrystylesweb.blogspot.com

"aku hampir hilang semua ilham penulisanku..."


temui selendang kuning di facebook: https://www.facebook.com/selendangkuning.annur

SIRI TERBARU DI SELENDANG KUNING: JOM KITA BERKEBUN!

"Selendang kuning sokong!anda bagaimana?"



ps: unik kan?tumbuhan mampu menjerit minta pertolongan bila musuh datang menyerang...hehe...



ps: hadiah dari kawan kita LOst,hehe...apalagi kawan2???layanlahhhhh....:O

38 comments:

Anonymous said...

salam

hai Nur.. tidak apa la Nur , jangan dipaksa2, puisi itu kan bahasa dari hati btolkan.biarkan ia mengalir sendirinya seperti air. gak usah dipaksain dong kata orang jawa..hahaha..itu kan gerakNya juga.. pelik mmmg pelik :()

Lost

puteri jalanan a.k.a annur said...

wsalam...

hi Lost...tu la pasal...skrang dah takda idea menulis...cuba jugak,tapi asik gagal je ni...mungkin tak boleh dipaksa ilham ni keluar...ntahla ni...

kusut betul.

Anonymous said...

lapangkan fikiran mu dlu Nur.. rilek2.. ade mase diri nih perlu kite tekan tuk ia bergerak, ade mase perlu proses berehat yg agak lame tuk memulakan sesuatu yg baru..

Nur kamu layan tak cita2 kartun.. klo layan tgk la nih.. hehe

aku suka liriknya .mau jdi kanak2 sebentar.. :()

http://www.youtube.com/watch?v=a1zxWXmJEJo

puteri jalanan a.k.a annur said...

tq Lost kerana memahami...

lagu tu mmg best...buat annur rasa semangat ni...tunggu ek,annur tampal kat muka depan post...kita kongsi dgn kawan2 semua...hehe...

eh Lost,kamu tahu?diakhir masa ramai kartun2 akan muncul tau...hehe...annur akan jadi shin chan,dhada jadi power rangers...

gurau deh.jgn amek serius.

:P

puteri jalanan a.k.a annur said...

lupa nak cakap,Lost,penah tgok cite tomatomen tak?

ehhh,itu cite faveret annur time kecik2 dulu tau...best sgt...ada pisang,tomato,jagung...semua ada...masa kecik2 annur teringin jadi tomatomen...:I

Anonymous said...

hahaha.. kamu pos dimuka depan yer Nur.. :()

mungkin jga berlaku Nur spt apa yg kamu kata.huhu..

dunia ini tidak ada yg pelik, sbb terlalu byk sgt bende yg pelik..berbelit sudah ayat.haha

tomatoman yup ingat2.. ade helikopta atas kepalenya..hehe

puteri jalanan a.k.a annur said...

hehe...saje je hargai pemberian orang...

eh Lost,shin chan dikira sebagai kestria atau tidak?

Anonymous said...

aku terkejut aja tdi.terima kasih ya..:()

shin menurut ku kesatria juga..
lenggokan bontotnya saja mampu menumbangan cikgu2nya..

mana ada yg bole lawan shin chan..kahkahkah

Lost

puteri jalanan a.k.a annur said...

Lost,menjaga tutur bahasa itu lebih molek kiranya...

eh?shin chan faveret annur kamu tahu?fikirannya nakal,tapi hatinya baik...

bagi annur dia suci...hoho

:D *letih bermain dgn smiley ni,mcm ape je...haha*

Anonymous said...

ohh ya ya.. maafkan hamba tuan puteri, andai diri ini terleka menjaga kata2.

yup setuju sekali, fikirannya licik, telatah menghiburkan tapi hatinya bersih.. hero sifatnya seharusnya begitu..

ok smiley no more :()

puteri jalanan a.k.a annur said...

ada lagi...doraemon...annur suka...abang annur suka kumpul komik...satu almari semua komik...

budak getah,tahu?orang panggil one piece...itu pun lagak hero yg bergaya...sangat setiakawan...best!

Anonymous said...

haha ya Nur zaman kanak2 doreamon mmg satu watak kartun di minati ramai.. pasti kamu sukanya sbb kecomelan dia kan, poketnya pula bole mengeluarkan bermacam2 alatan khususnya tuk mmbntu si nobita.

bdk2 laki mesti tau itu Nur.baru sja selesai menonton anime one piece nih.. jln ceritanya menarik penuh adventure, perjuangan, setiakawan dan mcm2 lagi.

Jepun ini bijak dalam menyelitkan falsafah yg tinggi dalam watak2 anime yg mereka cipta.. kadang2 ku merasa kagum pemikiran meraka jauh kedepan..

ok Nur slmt malam

Lost

puteri jalanan a.k.a annur said...

doraemon cute!nobita kelakar...hehe...

ya jepun...tapi tumpuan dunia ke korea pulak skrang....hmm...

eh,selamat tengahari lost...hahahaha...

Anonymous said...

tau apa Nur yg paling bes pada nobita? setiap kali exam mesti dpt markah kosong, itu aku paling suka.. kahkahkah.. kemudian mule la dia takot maknya marah, minta tolong pada doreamon cover die lak lepas tuh..huhu

Giant, sunio tak habis2 membuli, last2 doeremon jgk jadi tempat mengadu.. tak pernah miss dulu tgk.. hehe

eh2.. selamat petang Nur

Lost

puteri jalanan a.k.a annur said...

haha...lagi pulak,kejap2 tgok masa depan...tak pun pegi masa lepas...sabar jela ek...suka2 hati dia je...taktau pesal,peksa asik dapat 0...haha...

eh,selamat malam Lost...:o

puteri jalanan a.k.a annur said...

jgn asik lost je...cari betul2 mesti jumpa jalan keluar dan tak lost lagi...hihi

gud luck lost!jalan elok2.

Anonymous said...

itu la Nur.. tiap kali aku jln mesti tersadung.. hmmm, mungkin aku ni rabun agaknya, payah sgt nk nampak pintu walaupun depan mata.. hahaha

ya terima kasih Nur.. :()

ps : nak kene beli cermin mata besar agaknya.. hoho

puteri jalanan a.k.a annur said...

isy...kamu ni lost,hati2 lain kali...fokus bila berjalan...ni bukan cite cermin mata,ni cite konsentrasi kamu...kemana fikiran kamu pegi,tu kena kawal...jgn melilau je...

Anonymous said...

ya hamba paham apa yg tuan puteri maksudkan..tq sebab mengingatkan.

Tuan puteri pon hati2 ya menunggang basikal itu.. tgk kiri kanan dulu sebelom melintas, jgn main langgar tiang aja..hehehe

puteri jalanan a.k.a annur said...

annur relax je...cewah,riak pulak dahhhh...

naik basikal elok,mesra alam sikit...haha

Anonymous said...

aah untung la org tu naek basikal kan.. penuh lampu lak tu.. lip lap2.. hehe

puteri jalanan a.k.a annur said...

annur kan ghost rider...tapi naik basikal jelaaa...ok ape...style jugak...

Anonymous said...

ghost rider naek beskal..hahaha.. ok jgk tu.. tapi kesian la tercungap2 Nur nanti nk kejar tangkap penjahat..

ps: tgh bayangkan Nur jd ghost rider kayuh beskal sambil bunyikan loceng, kejar penjahat..kehkeh.. jgn marah..ngarut aje kan, imagine camtu..

puteri jalanan a.k.a annur said...

betul gak ek...isy...susah jugak hero tercungap2 kejar penjahat...nnt penjahat terlepas...hmm,tapi takpe bayangkan basikal annur tu berkuasa eletrik...haaa,ok kan?takpayah kayuh,duduk je tekan butang kasi dia jalan...

mcm sengallah pulak lost.:o

Anonymous said...

kesengalan sedang melanda diriku Nur.. klo pasang enjin nnt tak mesra alam la Nur.. kuar asap kepul2.. kahkahkah.. pencemaran bunyi lagi bising loceng.. kring2..kring2.. wahaha..sori :(


ps: teringat apek tua bwk beskal berenjin.. slow cam siput, tpi cool bole tahan la.. hahaha

puteri jalanan a.k.a annur said...

tapi kamu benar lost,nnt dikira tak mesra alam...eh,jap2,kalau tak kejar penjahat tak leh ke?biar dorang lari dulu,annur nak bersiar2 dgn basikal...

sampai masa,annur akan carik dorang,jalan kaki je...tak payah gelojoh2...sebab annur leh 'bau' penjahat tau...annur tau mana dorang nyorok...

hmm,imaginasi mcm ni ok ke tak lost?

Anonymous said...

bole2 Nur.. lebih baik jgn kejar gune beskal, penat kaki nk kayuh.. lain la klo ade moto belalang tempur laju.. haha..

penjahat skang dh pandai tutup bau la Nur.. lain la klo penjahat tu tak mandi, confirm ketiak die mmg berbau.. takut Nur tak tahan je nk hidu baunyer.. lost sarankan Nur pakai nose protection..selamat hidung

puteri jalanan a.k.a annur said...

hehe...kamu tahu lost...setiap dari makhluk akan selalu berevolusi...jadi kalau mangsa evolusi,annur sebagai pemangsa pun kena tukar cara gak...baru sesuai...

hmm,kalau cmtu,annur akan pakai baju angkasawan naik basikal....ok tak cmni?

Anonymous said...

beskal Nur patot berevolusi gak cam belalang tempur.. kuar sesungut.. Nur pakai baju angkasawan.. mmg kene dah sangat.. hahaha.. full body protection..

kelajuan meningkat dgn baju susur angin.. sesuai kejar penjahat... cume kurang satu je lagi.. pistol takda ka, nk selit mana pakai bju angkasawan. muahahaha..

puteri jalanan a.k.a annur said...

eh lost,annur ni tak payah pakai senjata...annur pakai psiko je dari jauh...haha...

kuasa minda kalau kita tahu,hebat dan bahaya tau...tak payah pakai bomoh segala,duduk dan berfikir...poyo ke tidak statement mcm ni...haha

Anonymous said...

ade kuase psiko ke.. hmmm dgr cerita kuasa tu mmg bahaye, luar biasa.. jarang org bole aktifkan..
heroin pakai kuase tu mmg hebat la.. penjahat kecut perut, tak senang hati dibuanye.kene bole merane 3 hari 3 mlm..

memang tinggi tahap kepoyoan statement tu.. kahkahkah

puteri jalanan a.k.a annur said...

ya,kuasa psiko ni boleh diteroka...tapi syarat kena pandai kawal...kalau tak sendiri yg terpsiko...

perempuan kenalah lawan cara perempuan...psiko sikit...haha

Anonymous said...

wow bole la tuan puteri ajar hamba nnt ya.. bole letak nama psikolost lak lepas nih.. gahahaha

yup btol2..berlawan guna naluri semulajadi..tu yg terbaik

ok ya Nur, selamat malam..

.

puteri jalanan a.k.a annur said...

ya,selamat malam lost...teruk annur skrang ni...ntahla

Anonymous said...

teruk bagaimana tu Tuan puteri.. ce cite..

Lost

puteri jalanan a.k.a annur said...

tak bole cite.rahsia. :0

sibuk je nak tau...jgn risau,annur masih nampak jalan,tak terlanggar tiang...minda annur masih mampu fokus lagi walaupun rasa mcm nak mati....alahai...

Anonymous said...

hahaha..rahsia ye tuan puteri..

cekap Nur bawak beskal nih.. dua ibu jari tuk Nur.. ishh berat nmpknye tu.. xpela semoga tuhan bantu Nur dipermudahkan selalu..

puteri jalanan a.k.a annur said...

lost,agak2 bila pakcik tu balik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...